Стартап-компанијата во Сан Франциско го претстави првиот бесконтактен робот за маникир, кој може совршено да лакира нокти за десет минути, за само осум долари.
Клиентите треба да закажат состанок со робот минимум една недела однапред, и тие треба да дојдат на третман со нокти без лак. Ако случајно не успеат да го отстранат лакот, тоа можат самите да го сторат во салонот. Кога ќе бидат подготвени, ги ставаат рацете една по една во машината. Еден прст е ставен под сензорот, а камерите внатре го фотографираат ноктот за да ја утврдат неговата точна форма. Тогаш роботот го бои секој нокт, еден по еден, и обично потребни му се околу десет минути за двете раце.
Се поставува прашањето, дали роботите можат да ги заменат луѓето во овој бизнис или не. Останува на корисниците да проценат.