Снимката на делфин што се наоѓа во тешка ситуација и одлучи да им ја даде својата доверба на нуркачите со надеж дека ќе му помогнат е уште еден доказ за интелигенцијата на овие суштества.

Нуркачите веднаш го забележаа проблемот и ја отстранија јадицата која останала забодена во телото на делфинот и го снимија сето тоа со подводна камера.