Од експресна вакцина против новиот коронавирус, потрага по живот надвор од нашиот Сончев Систем, неколку мисии за истражување на Марс, па до создавање неврокомпјутерски интерфејс што ќе служи за комуникација на луѓето со компјутерите. Ова се некои од најзначајните достигнувања во областа на науката изминатава година.