Ознака: Турците

Зошто се вооружуваат Арапите, Турците и Иранците

Во моментите на можна катаклизмична промена на светскиот поредок, регионалните сили како Турција, Иран и Саудиска Арабија прават потези за зацврстување на своите позиции...

Што ни се криви Турците

Што ни се виновни Турците што ние сме биле петстотини години под нивно ропство, иронизира во свој стил мојот кумашин Братислав Димитров, драматург и...