Ознака: Сашко Георгиев

Судски совет ја прифати оставката на претседателот Сашко Георгиев, Дамева се...

Судскиот совет денеска на итна седница го прифати барањето за оставка на претседателот Сашко Георгиев, а согласно пресудата на Управен суд, одлучи да ја...

Георгиев: Ако Оценската мисија заклучи дека Судскиот совет треба да биде...

Претседателот на Судскиот совет Сашко Георгиев вели дека доколку Оценската мисија на Европската унија заклучи дека Судскиот совет треба да биде распуштен, ќе ја...

Време е да се најде друго законско решение за Бадентеровиот принцип...

Сметам дека е најважно на граѓаните да им овозможиме избор на квалитетни, добри кадри на судии, најмалку е важно од која националност се, изјави...

Кадровската екипираност е проблем за судовите, 1.502 судии заминале во пензија...

Судскиот совет повторно на 9 октомври ќе носи одлука за делегирање на судии Судовите низ земјава имаат проблеми со кадровската екипираност, посочи претседателот на Судскиот...

Претседателот на Судски совет го повика министерот Лога да присуствува на...

Oчекувам и во интерес на правосудството е министерот за правда, Кренар Лога, да биде активен, да придонесува во решавањето на секој проблем со кој...

Алармантна е недовербата на судиите, интегритетот им е доведен во прашање,...

Алармантен податок е дека ниту судиите не веруваат во судството, односно во Судскиот совет, смета Сашко Георгиев, претседател на ова тело, пренесува „Макфакс“.  Тој...

Новиот претседател ги исклучи камерите од Судскиот совет: Ќе мора да...

Новиот претседател на Судскиот совет, Сашко Георгиев, само што седна на столчето за раководење, реши да ги исклучи камерите од медиумите за да не...

Сашко Георгиев избран за претседател на Судскиот совет

Судскиот совет попладнево на итна седница со осум гласа „за" и четири „против" го избра судијата Сашко Георгиев за нов претседател. Седницата ја водеше заменикот...