Ознака: Руско-украинската

Перцепциите на граѓаните на Европа за руско-украинската војна

Истражување спроведено низ ЕУ, кое го нарача Европскиот совет за надворешни односи (ЕЦФР), покажа дека „запрената контраофанзива на Украина, растечките стравови од промена на...

Украинка купила четири хотели во Сплит!

Извесна Тетјана Глињана, сопственичка на повеќе компании што набавувале храна за украинската војска, во есента 2023 година станала корисничка на три фирми во Хрватска,...

Специјалните диверзантски сили имаат потенцијал да го променат статусот на конфликтот

Руско-украинската војна се шири во длабочината на териториите на завојуваните држави со упади длабоко во заднината на фронтот Руските власти обвинија дека украински диверзантски сили...