Ознака: Ракатки 2023

Учесниците на „Ракатки 2023“ испратија зелени екопораки преку своите творби

Средбите со младите литерати и нивната љубовкон мајчиниот јазик се поттик и голема радост, како за членовите на одборот, така и за наставниците ментори,...

Испраќајте творби за детскиот литературен фестивал „Ракатки 2023“

Фестивалскиот одбор на републичкиот детски литературен фестивал „Ракатки“ – Скопје распишува КОНКУРС за најдобри литературни творби на „Ракатки“ 2023 Темата на годинашниот конкурс е „Чистата средина - мост...