Ознака: поетска читанка

Зимска поетска читанка

Ф - Февруари Од дванаесет месеци што годината ни ги дари – вториот месец се вика февруари! И нека е февруари, и нека е зима, и ветрот нека фучи, ветрот нека дува шалчето тебе од...