Ознака: нов слој

Откриен нов слој на Земјата – зафаќа речиси половина од нашата...

Научниците открија нов слој на Земјата што се наоѓа под површина, под тектонските плочи и зафаќа речиси половина од нашата планета. Станува збор за делумно...

Научниците открија сосема нов слој во анатомија на мозокот

Човечкиот мозок е многу сложен орган кој не се откажува лесно од своите тајни. Благодарение на напредокот во технологијата за снимање, скриените форми и...