Ознака: МОНЕТАРНА

Ќе има ли ефект повисоката референтна каматна стапка во насока на...

Веќе е сигурно дека Европската централна банка ќе задржи висока референтна каматна стапка бидејќи смета дека тоа е инструментот што ќе обезбеди враќање на...

Поддршка за „зелените финансии“, девизните резерви стабилни

СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА НАРОДНАТА БАНКА И НА КОМИТЕТОТ ЗА ОПЕРАТИВНА МОНЕТАРНА ПОЛИТИКА Советот на Народната банка и Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната...