Ознака: Мојсова-Чепишевска

Мојсова-Чепишевска: Треба да сме среќни што во нашево време имаме автор...

Шеесет години од раѓањето на Венко Андоновски – Првата честитка со критички осврт на Весна Мојсова-Чепишевска Треба да сме среќни што во нашево време имаме...

Објавена „Македонска љубовна лирика“ од Мојсова-Чепишевска и Антоновски

Најубавите македонски љубовни стихови сега се на едно место. Книгоиздателството „Матица македонска“ ја објави книгата „Македонска љубовна лирика“ приредена од Весна Мојсова-Чепишевска и Иван...

Мојсова-Чепишевска: Делото на сесловенските просветители нè обврзува – и ние секогаш...

Нека ни е честит Денот на сесловенските просветители! И да не заборавиме на сето она на што нивното дело нè обврзува, особено нас во...