Ознака: Митко Бојмацалиев

Бојмацалиев: Нема поголеми нарушувања или инциденти

Дополнителниот заменик министер за внатрешни работи Митко Бојмацалиев денеска во Куманово информираше дека не се забележани поголеми нарушувања или инциденти од досегашниот тек на...

Бојмацалиев: Обезбедени финансии за бонус плата која ќе ја исплатиме по...

Дополнителниот заменик-министер за внатрешни работи Митко Бојмацалиев денеска оствари работна посета со раковоството на СВР Велес и на Полициското одделение Чашка каде бил информиран...

Бојмацалиев: Истрагата за убиениот лекар продолжува и очекувам наскоро завршница на...

Во МВР во моментов се работи на одобрување на 50.000 пасоши и на 33.000 лични карти и се очекува набрзо да се надмине проблемот...

Бојмацалиев: Членството во НАТО не стави под заштита на една од...

Членството во НАТО не беше само формално пристапување кон една организација - тоа претставуваше квантен скок напред кон безбедност, стабилност и просперитет за нашата...

Никој никого не опструира во МВР, лажна вест беше дека нема...

Дополнителниот заменик-министер за внатрешни работи Митко Бојмацалиев во интервју во утринската програма на телевизија „Клан“ беше запрашан за тоа дали некој некого опструира во...

Неодобрени се 48 илјади пасоши, луѓето се сликале, а патните исправи...

Дополнителниот заменик-министер за внатрешни работи Митко Бојмацалиев во изјава за телевизија „Сител“ беше запрашан за конкретни бројки, за тоа колку граѓани се фотографирани, а...

Полицијата навремено постапила за двојното убиство на Вања и Панче, вели...

Во изјава за ТВ24 и Канал 5, дополнителниот заменик-министер за внатрешни работи Митко Бојмацалиев беше запрашан за извештајот на внатрешна контрола во врска со...

Внатрешна контрола утврди дека истрагата за Вања и Панче е навремена...

Извештајот на внатрешна контрола при МВР утврди дека македонската полиција постапила навремено и согласно процедурите при истрагата за убиствата на Вања Ѓорчевска и на...

Бојмацалиев: Внатрешна контрола истражува зошто граѓаните не можат да ги подигнат...

Дополнителниот заменик-министер за внатрешни работи Митко Бојмацалиев објасни зошто граѓаните не можат да ги подигнат своите готови патни исправи, односно дека за ситуацијата се...

Може да се патува со лични карти за БиХ, уверува Бојмацалиев

Дополнителниот заменик-министер за внатрешни работи Митко Бојмацалиев утрово остварил телефонски разговор со министерот за безбедност на Босна и Херцеговина Ненад Нешиќ, во врска со...