Ознака: ксзд

КСЗД утврди нееднаков третман кон граѓаните кои платиле за да променат...

Комисијата за спречување и заштита од дискриминација (КСЗД) смета дека се прави нееднаков третман кон граѓаните кои промениле важечки документи со новото име на...

МЗД апелира до пратениците да гласаат непристрасно за членови на Комисијата...

Претставниците на Мрежата за заштита од дискриминација (МЗД) на денешната прес-конференција упатија апел до пратениците кога ќе гласаат за членови на Комисијата за спречување...

Здружението „Иван Михајлов“ да ги исчисти статутот и програмата од провоцирачка...

Комисијата за спречување и заштита од дискриминација утврди дискриминација по основ на национална и етничка припадност за основањето на здружението Културен центар „Ванчо Михајлов“...

МНР: Бугарскиот конзул немал право да присуствува на увидот на КСЗД

Генералниот конзул на Бугарија во Македонија, со седиште во Битола, Димитар Иванов, немал право да биде присутен за време на увидот на Комисијата за...

КСЗД: Присуството на бугарскиот конзул при увидот во „Ванчо Михајлов“ во...

Комисијата за спречување и заштита од дискриминација (КСЗД) присуството на генералниот конзул на Бугарија, Димитар Иванов за време на извршувањето на најавениот увид во...

КСЗД поведе постапка за заштита од дискриминација на „Лев Тахор“

Комисијата за спречување и заштита од дискриминација (КСЗД) поведе постапка за заштита од дискриминација на верската групата „Лев Тахор“. Предметот, како што соопштија од...