Ознака: кремина

Западот верува во украинскиот отпор додека Русија ја зазема првата цел...

Руските сили веќе го заземаа градот Кремина на линијата на фронтот во регионот Донбас, но Украинците тврдат дека го препуштиле градот за да стекнат...

Русите влегоа во Кремина, Украинците тврдат дека Мариупол сè уште се...

Руската армија денеска навлегла во источниот град Кремина, додека руските трупи што се наоѓаат во блискиот град Рубижне се под интензивен украински оган, пренесува...