Ознака: јавна соба

Саботи на светска музика во „Јавна соба“

Со концертот на неофолк-бендот „Калата“, денеска, во „Јавна соба“, започнува сесијата „Светско, а наше – саботи на светска музика“. Со овој проект се дава...

Животинска приказна вечерва во Јавна соба

Театарска претстава „Животинска приказна“ по мотиви од Зоолошка приказна и Домашен живот на Едвард Олби во режија на Александар Јовановски во изведба на Виктор...

Врховен ги одби барањата за преиспитување на пресудата за „Јавна соба“

Советот за казниви дела при Врховниот суд на Македонија на вчерашната седница ги одби како неосновани поднесените барања за вонредно преиспитување на правосилната пресуда...

По четири години затвор за обвинетите во „Јавна соба“ – дозволиле...

Креаторот на групата „Јавна соба“ доби четири години затвор, а на администраторот му се досудени исто така четири години затвор, од судијката Билјана Коцевска....