Ознака: интелектуална

Интелектуална понизност, што беше тоа?

Многумина, особено ако имаат некоја висока функција, сметаат дека нивните мислења се безгрешни, единствено правилни, дека сите треба да ги прифатат... Но дали е...

Билатералните прашања – надвор од преговарачкиот процес!

Тезата што ја наметнуваат европските бирократи кај овдешната јавност дека сите земји морале да прават некакви отстапки во времето кога пристапувале во ЕУ едноставно...