Ознака: глувите лица

Создадени очила што го транскрибираат говорот за глувите лица

Лицата со оштетен слух и глувите лица комуницираат на многу начини, преку знаковен јазик, читање од усни, слушни помагала итн. Меѓутоа користењето слушни помагала...