Ознака: Европска политичка заедница

Самитот во Гранада не постигна напредок во решавање на конфликтите на...

Неформалниот самит на Европската политичка заедница во Гранада, Шпанија, вчера заврши со неуспех, бидејќи лидерите на речиси 50 земји и највисоките претставници на ЕУ...

Каква иднина нуди европската политичка заедница?

Унапредување на политиките во три значајни сфери Европските лидери неодамна се состанаа во Молдавија, па така, визијата со формирањето на европската политичка заедница да се...

Европската политичка заедница е скап начин за барање нов поредок без...

Земјите на ЕУ и нивните соседи од Британија до Турција се состанаа денеска во Прага за да разговараат за заедничките проблеми поврзани со безбедноста...

Македонија поканета на Самитот на Европската политичка заедница

Претседателот на Европскиот Совет и чешкото претседателство ги испратија официјалните покани до сите земји учеснички во Европската политичка заедница (ЕПЗ), меѓу нив и Македонија,...

Британија нема намера да биде дел од Европската политичка заедница на...

Шефицата на британската дипломатија, Лиз Трас, денеска ја отфрли можноста Обединетото Кралство да биде дел од Европската политичка заедница, што ја предложи францускиот претседател...