Ознака: Емануел

Заборавениот македонски државотворец

Преку одбележувањето и чествувањето на ваквите личности, настани и движења, нашиот весник им овозможува на своите читатели, но и на пошироката општествена јавност, да...

Дали Емануел Макрон ја уништува Франција?

И од левицата и од десницата еднакво го обвинуваат Макрон за „уништување на Франција“. Во француската престолнина сега има блокирани булевари, транспортни и енергетски...

„Произведено во Европа“- стратегија против политиките на САД

Францускиот претседател бара да се заштити европската индустриска мрежа, да се отворат работни места, да се зголеми конкурентноста... Макрон во потрага по одговор на „актуелните...

Макроновото „северномакедонци“ е уцената за прифаќање на францускиот предлог

Каков апсурд? Правда за екстремен национализам и фашизам. Е, драги европски господа, затоа Европската Унија ќе заврши на буништето на историјата, но нејзиниот крај...