Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 26105)

Диетата „Хашимото“ – исхрана со малку јод

Здрава храна Која диета ќе помогне да се нормализира функционирањето на тироидната жлезда? Прашајте го вашиот лекар дали диетата „Хашимото“ е решението за вас. Секоја...

Како да ги комбинирате удобноста и стилот кога патувате?

Ако патувате со авион, сакате облеката да ви биде удобна, но и да изгледа убаво по часовите стуткани на вашето седиште. Дали летањето бара...

Седум за и против како да станете мудра личност

Кога размислувате за мудроста, вашиот ум би можел веднаш да посочи на некои квалитети како што се поседување широко знаење и перспектива да се...

Вештачката интелигенција ги става новинарите пред тешки одлуки

Подемот на вештачката интелигенција принудува сѐ повеќе новинари да се соочат со етичките и уредувачките предизвици што ги носи оваа технологија. Улогата на вештачката...

Велушина – село во подножјето на Баба Планина

Велушина е составено од две маала, Горно и Долно Маало. Од градот Битола е оддалечено 12 км, поврзано со асфалтен пат. На исток се...

Велушката Тумба – предисториска населба во Македонија

Велушката Тумба е неолитска населба и е само една од многубројните тумби во Пелагонија што говорат за еден динамичен живот во предисторијата на Македонија....

Неуспешен референдум, северот на покраината повторно врие

На референдумот за смена на градоначалниците, кој го организираа властите во Приштина, во четирите општини на северот на Косово, претежно населен со Срби, од...

Европа најбрзо се загрева

Во годишниот извештај на европската климатска агенција „Коперник“ и на Светската здравствена организација (СЗО) се објавени алармантни податоци за континентот Европа, која е подрачје...

Ќе може да се гласа и со истечени лични карти од...

Деновиве во Редакцијата имавме јавување на повеќе граѓани во врска со процесот на гласање, што се совпадна со Упатството за гласање од страна на...

Упатство за гласање на граѓаните

Државна изборна комисија (дик): Државната изборна комисија (ДИК) во пресрет на денешните претседателски избори објави упатство за гласање на граѓаните. Во него во 18 точки...