Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25892)

Чувањето на здравјето е важна етичка задача

Најважното во животот, едно од најпосакуваните нешта е здравјето. Без оглед што сака некој и кон што се стреми, не смее да заборави дека...

Домашните писатели секогаш се актуелни и барани

Библиотекарите се верни чувари на библиотеките. Тие се патот и патоказот кон добрите книги за децата, но и за возрасните читатели, па ред е...

Бугарија го узурпира и минатото на Европа

Бугарија барем како членка на Европската Унија мора да разбере дека соседските односи се базираат врз почитување, а не врз негирање на историската вистина,...

Бев среќен и горд што фотографијата молскавично се ширеше и...

Бобан Кошинов ја сними најмладата учесничка на Илинденскиот марш, Андреа Данаиловска (13), на Мечкин Камен во Крушево Празнувањето на Илинден годинава, меѓу другото, ќе биде запаметено...

Миленкоски: Од ден на ден ќе бидеме сѐ подобри

Главно сум задоволен од прикажаното против Романија, без разлика на победата, која и не ни беше битна. Ние се договаравме да ја играме нашата...

Политичкo визионерство и лидерство наместо аматерство

Денови за уживање и за одмор секогаш ќе се најдат и ќе има и во иднина, но денови за широка, сеопфатна и стручна дебата...

Фаличната природа на демократските процеси

Не правете грешка, дури и во социјалистичко време имаше поединци што беа поеднакви од еднаквите, од другите. Оној што беше поверен, често само на...