Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25787)

Неправилниот распоред на спиење – ризик од срцев и мозочен удар

Медицински совет Одењето на спиење секоја вечер во различно време може да ве изложи на поголем ризик од срцев удар и мозочен удар. Неправилниот начин...

Вежбањето дома без опрема може да даде добри резултати

Доколку немате голем буџет или едноставно немате време да одите во вежбалница, можете квалитетно да вежбате дома без дополнителна скапа опрема. Луѓето често мислат дека...

Нашето претставување на 59. Венециско биенале пред домашната публика

По реализацијата на едно од најдобрите национални преставувања на 59. издание на меѓународната ликовна изложба „Венециското биенале 2022“, со проектот „Пејзажно искуство“ на уметниците...

Сателитска мрежа за комуникација меѓу Месечината и Земјата

Човештвото планира долгорочно присуство на Месечината, па затоа е неопходно да се воспостави сигурна комуникација, а токму на тоа работи компанијата „Локид Мартин“. Компанијата...

Црни дупки – мистериозни објекти што го контролираат нашиот универзум

Црните дупки се вселенски формации во кои голема маса е компресирана во мала точка, чија гравитациска сила е толку силна што ништо не може...

Моќна претстава за малиот обичен човек

Кон изведбата на „За нас почнува нов живот“ со Биљана Драгиќевиќ Пројковска и Нино Леви, во режија на Дејан Пројковски, на Малата сцена во...

Судот во Хаг ќе ја издаде првата наредба за исплата на...

Судот за воени злосторства на ОВК со седиште во Холандија ќе нареди лицата што беа злоупотребувани во логорот Злаш кај Приштина да добијат репарација,...

Аларм во училиштата во Бугарија, учениците уплашени, возрасните вознемирени

Балканскиот синдром на лажни дојави за поставени бомби се шири на исток Синдромот на дојави за новопоставени бомби во јавни институции, а пред сѐ во...

Стопанската комора и Владата со спротивставени ставови за мерката „замрзнување...

Високите претставници на бизнис-заедницата и на Владата на Македонија ги соочија своите спротивставени ставови за замрзнувањето на цените на основните прехранбени производи, а последно...

Со лепенки на табличките ќе се намалува трошокот што го предизвика...

Според груба пресметка, просечно семејство, со две деца и со едно возило, ќе треба да плати околу десет илјади денари. Тој износ варира, во...