Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25723)

Филмскиот сектор треба да ги следи екотрендовите

Еден од главните предизвици е наоѓање решенија и практики чија цел е да ја намалат потрошувачката на ресурси и други негативни еколошки влијанија од...

Кога од многу аргументи експертите ќе останат без аргументи

Нема едноставно објаснување зошто Хрватска е толку скапа кога станува збор за храна и облека. Веројатно станува збор за сплет на разни неповолни околности....

Хакери со црни шапки

Меѓу хакерите и хакерскиот свет има хакери што станале многу познати во јавноста и помеѓу обичниот народ, не само помеѓу познавачите на компјутерите, поради...

Џез-матине на „Скопскиот џез-фестивал“

Џез-матине на „Скопскиот џез-фестивал“, со промоција на новите календари за 2023 година и концертeн настап на триото на „Јордан Костов и френдс“, ќе се...

Шпанија ќе ги намалува работните часови за да ја зголеми продуктивноста

Во првата година од проектот, шпанската влада делумно ќе ги финансира трошоците за плати на компаниите што го намалуваат работното време и исто така...

Наместо цените, се намали грамажата

При обиколката на повеќе трговски објекти можеше да се забележат мноштво вакви примери, за што сведочат и купувачите. Така, пакувањето во помала грамажа и...

Во 2023 година продолжува растот на цените на стоките во светот

За широкиот пазар на стоките оваа година се предвидува дека ќе забележи најголем раст на цените од почетокот на суперциклусот на финансискиот пазар во...

Можеме да спасиме до три илјади животи годишно

Од 17 до 20 отсто од годишните смртни случаи се од причини поврзани со аерозагадувањето. Измерени се и ефекти од аспект на зголемувањето на...

Минералното богатство го направи Гренланд геополитичко бојно поле

Полуавтономната територија на Данска е посакувана од Кина, САД и глобалните рударски компании Репортажа од крајниот север на Европа Ангутицијак Исбосетсен (21) седи на мал рид...

Фаворитите во првите четири групи не дозволија изненадување

РАКОМЕТ Првите мечеви на 16 ракометни репрезентации на 28. Светско првенство (СП) за мажи што се игра во Полска и во Шведска поминаа без изненадувачки...