Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25695)

Yankee-go-home

Се сеќавате кога името Ангела (во политичкиот домен) асоцираше на една силна канцеларка? Е, сега дојдовме до друго дереџе: Ангела да асоцира на новата...

Стандардот што ќe направи револуција во банкарскиот свет

Во светот на џудото постојат само едни правила што се насекаде исти. За тие правила да бидат исти насекаде низ светот и на тренинг...

И трепките имаат рок на траење

Нега и убавина Жените отсекогаш се стремеле да имаат што е можно подолги и погусти трепки, бидејќи тие важеле за вистинска декорација, која му дава...

Проекција на „Пред и после“ на Киро Урдин

Проекција на филмот „Пред и после“ на Киро Урдин ќе се одржи во Кинотеката на Македонија, на 15 декември, во 20 часот. Станува збор...

Подалеку од политиките на задолженост

Кон тековната изложба на Дритон Селмани во Музејот на современата уметност и краток историски преглед на Биеналето на млади уметници како концепт На 34 години,...

Албанија најкорумпирана на Балканот, Македонија во средината

Мерењата на нивото на корупција во регионот Како што е вообичаено, пред крајот на секоја календарска година се сведуваат резултатите, се активира статистиката, за да...

Тесно (ни) го кројат Французите за Балканот

„Косово добива признавање според меѓународното право, односно ќе добие и членство во Советот на Европа“, што за многумина е еднакво на прием во Обединетите...

Македонија може да остане без работници

Германската влада во почетокот на декември го претстави планот со кој широко ги отвора вратите за работната сила од земјите надвор од Европската Унија....

Македонија и ЕК потпишаа ревидиран договор за борба против тероризмот

Ревизија на билатералниот договор меѓу Европската комисија и Македонија беше потпишана вчера во Брисел, со што се обновуваат активностите за спроведување на заедничкиот акциски...

Заобиколувањето на санкциите ќе стане кривично дело во ЕУ

Земјите-членки на Европската Унија едногласно ја усвоија одлуката прекршувањето на рестриктивните мерки да се додаде на листата на прекршоци вклучени во Договорот за нејзино...