Ознака: Димитрие Дурацовски

Самостојна изложба на Димитрие Дурацовски во „Чифте-амам“

Самостојна изложба со наслов „Ветар параклет“ на Димитрие Дурацовски ќе биде отворена на 1 септември во „Чифте-амам“. Куратор на изложбата е Горанчо Ѓоргиевски, кустос...

Поглед свртен навнатре (1)

(за првата книга проза „Тајна историја“ на Димитрие Дурацовски) Антиупатства за лична употреба Во пролетта 1986-та, во графички симпатичната џебна едиција на „Млад борец“ се појавија...