Ознака: 1001 објект

1001 објект што мора да се видат

Чуадра Сан Кристобал, 1968 година Локација: Мексико Сити Архитект: Луис Бараган Стил: модренистички Материјал: камен Дело на модернистичкиот архитектонски допир на славниот добитник на највисоката награда во архитектурата „Прицкер“,...