Ознака: џанг ѕуо

Самитот на лидери ги насочува односите Кина – ЕУ да станат...

Колумна на амбасадорот на НР Кина, Џанг Ѕуо Неодамна, во Пекинг успешно се одржа 24-от самит на лидери Кина - ЕУ. Претседателот Си Џинпинг се...

Да го градиме „Појас и пат“ во име на заедничкиот развој...

Оваа година се одбележуваат 30 години од воспоставувањето дипломатски односи меѓу Кина и Северна Македонија. Кина е заинтересирана да работи со Северна Македонија, а...

Од говорот на амбасадорот Џанг Ѕуо на форумот „Кина и Западен...

Со ветер во грбот и полни едра, морето и небото се пространи, а брановите се мирни кога работиме заедно. Пред десет години, претседателот Си...

Џанг Ѕуо: Зрелост, стабилност и достигнување е односот помеѓу нашите две...

Одбележување на 74-годишнината од основањето на Народна Република Кина и 30-годишнината од воспоставувањето дипломатски односи меѓу Кина и Македонија Кинеската амбасада во Македонија одржа прием...

Кина секогаш стои цврсто на страната на земјите во развој

Амбасадорот на НР Кина во Македонија, Џанг Ѕуо, специјално за „Нова Македонија“: Додека Кина ја реализира својата историска мисија за градење просперитетно општество во сите...

Кина цврсто стои на страната на дијалогот и мирот

Џанг Ѕуо, амбасадор на НР Кина во Македонија Се заокружува една година откако главен геополитички, европски и глобален предизвик претставува барањето решение за руско-украинскиот конфликт....

Кинескиот амбасадор најави интерес за промоција на руралниот туризам при посетата...

Амбасадорот на НР Кина, Џанг Ѕуо со своите соработници денеска ја посети Општина Зрновци, при што со градоначалникот Борчо Коцев разговараше за унапредување на...

Модернизацијата во кинески стил создава нови можности за победничка соработка за...

Обраќање на Џанг Ѕуо, амбасадорот на НР Кина во Македонија, по повод Националниот ден на Кина Ексклузивно за „Нова Македонија“, амбасадорот на НР Кина во...

Модернизацијата во кинески стил создава нови можности за победничка соработка за...

Автор: Џанг Ѕуо, амбасадор на НР Кина во Македонија На 1 октомври оваа година се одбележуваат 73 години од основањето на Народна Република Кина. По...

Во „Нова Македонија“ интервју со кинескиот амбасадор Џанг Ѕуо: НАТО отсекогаш...

Во ексклузивно интервју за „Нова Македонија“, амбасадорот Џанг Ѕуо говори за најактуелните стратегиски геополитички теми, за навлегувањето на НАТО во Азископацифичкиот Регион и провокациите...