Ознака: Школка

„Колибри“ ќе биде дел од настанот „Играме заедно пак“

На 9 април на „Школка“ во Градскиот парк во Скопје Во годината кога „Колибри“ го одбележува својот голем јубилеј, 65 години од излегувањето на првиот...

Лимонот има повеќе бактерии отколку тоалетната школка

Лимонот е лесен начин да им се додаде малку вкус на обична вода, сок или чај, но некои студии покажуваат дека додадениот вкус можеби...

Велородео на Школка во парк!

Одбележување на Европската зелена недела По повод одбележувањето на Европската зелена недела, за утре е предвидена манифестацијата „Велородео“, која ќе се одржи во периодот од...

Град Скопје објави конкурс за идејни решенија за три летни сцени...

Градот Скопје објави конкурс за избор на три партерни идејни решенија за „Летна отворена сцена“ на 3 локации во зелениот појас на Градскиот парк. Целта...

„Напред розово 2019–чекори против ракот на дојка“ во Градски парк

„Напред розово 2019–чекори против ракот на дојка“ е настанот што по 11 пат се одржa во Скопје, со почеток од 11 часот пред „Школка“...

Перформанс на Масин и Мустафаоглу на „Школка“

„Мардам“ е насловот на мултиуметничкиот перформанс што утревечер на „Школка“, во Градскиот парк, со почеток во 19 часот, заеднички ќе го изведат пијанистот Арда...

Мултиуметнички перформанс „МАРДАМ“ на Школка во Градски парк

Mултиуметничкиот перформанс „МАРДАМ“ ќе се одржи утре на Школка во Градскиот парк каде, со почеток во 19 часот, пијанистот Арда Мустафаоглу, придружуван од квартетот...

Праскијада во Градскиот парк за хуманитарни цели

Денеска со почеток во 10 часот во Градскиот парк во Скопје на Школка, добитникот на Наградата за младинско учество на Проектот на УСАИД за...

Второ издание на После Часови

Септември е месецот на нови почетоци, а најдрагиот почеток е исполнет со силен детски џагор, стартот на новата учебна година и настанот кој на...

Концерт на „Школка“ во спомен на 26 јули

Дваесет и шести јули за скопјани е ден на хуманоста, ден на добрите дела и ден за сеќавање на сите што не се повеќе...