Ознака: чевли

Луѓето можеби носеле обувки уште пред 150.000 години

Една од најновите студии покажа дека луѓето можеби носеле некаков вид обувки многу подолго отколку што се мисли, уште пред 150.000 години. Резултатите од истражувањето...

Ослободете се од непријатните мириси од чевлите со помош на едноставни...

Домување Секојдневното носење одредени чевли може да предизвика непријатни мириси. Ова обично се случува во пролет и во лето кога стапалата повеќе се потат. Но...

Печалбарските пари не го заобиколија ниту најстариот чистач на чевли во...

По две сушни лета без речиси никакв промет најстариот чистач на чевли во земјава Демо Мамудоски (94), се пофали дека летово печалбарите во земјава...

Девојчето со машки чевли

Вратата се отвори, тоа беше татко ѝ. Во рацете држеше кутија со чевли. Девојчето се насмеа од среќа и ја грабна кутијата што поскоро...

Нов пронајдок – чевли со ГПС уред за следење

Вистинско решение за контрола на движењето на постари лица со Алцхајмерова болест со кое се намалува ризикот од губење Лицето со Алцхајмерова болест може да...

Чифт чевли вреден 17 милиони долари изложен во Дубаи

Чифт чевли изработен од кожа, злато и дијаманти е изложен во Дубаи и е понуден на продажба за 17 милиони долари, што е апсолутен...

Пронајдени украдените чевли од „Волшебникот од Оз“

Црвените чевли кои Џуди Гарланд ги носеше во филмот „Волшебникот од Оз“ се појавија волшебно откако пред 13 години беа украдени од музеј во...

Сѐ уште се зборува за чевлите на Дороти од „Волшебникот од...

Џуди Гарланд, познатата Дороти од филмот „Волшебникот од Оз“, ја паметиме и по црвените чевли што во филмот ја одведоа дома. Денес тие се...