Ознака: цгк

Застрашувачки дефицит на човечки и технички ресурси за интервентни ситуации

ИСТРАЖУВАЊЕ НА ЦЕНТАРОТ ЗА ГРАЃАНСКИ КОМУНИКАЦИИ (ЦГК) Центарот за граѓански комуникации (ЦГК) направи истражување, кое покажува една сурова реалност во земјава. Според податоците од истражувањето,...

ЦГК: Секој четврти тендер за јавните набавки е со една или...

Центарот за граѓански комуникации (ЦГК) го објави Извештајот од редовниот мониторинг на јавните набавки спроведени во периодот од јануари до јуни 2021 година. Клучните наоди...

Потрошени 6,7 милиони евра за итни набавки за заштита од ковид-19

За итни набавки за заштита од коронавирусот, во првите шест месеци од кризата, биле потрошени 6,7 милиони евра, покажува извештајот од истражувањето на Центарот...