Ознака: фирми

Извонредни кредитни линии за подинамичен технолошки развој

Земјата ќе ја продлабочи структурната реформа на финансискиот сектор на страната на понудата и ќе развие систем за финансиски услуги што е подобро приспособен...

Исени: Фирмите работат со 30 – 40 отсто од капацитетите, очекуваме...

Бизнисот очекува в петок, на 28 октомври, да се одржи редовна седница на Платформата за јавно-приватен дијалог и Владата да каже кои ќе бидат...

Повеќе затворени отколку отворени фирми

Економските и енергетски кризи силно ги погодија компаниите и закрепнувањето оди потешко од очекуваното, неизвесноста сѐ уште трае, а втората половина од годинава се...

Панорама / Фирми без вработени!

Во Србија, 31.465 претпријатија немаат официјално вработено ниедно лице. Во една третина од фирмите, или 29,7 отсто, нема кому да му се додели работата....

Николовски: 90 проценти од фирмите го пријавиле својот вистински сопственик

Вкупно 69.284 субјекти, односно близу 90% од правните субјектите, во рамки на законскиот рок, во Регистарот на вистински сопственици, ги впишале своите вистински сопственици,...

Десет отсто од фирмите не исплатиле февруарска плата

Десет отсто од фирмите, вклучувајќи ги и самостојните вршители на дејност, не успеале да им исплатат плата на вработените, соопшти директорката на Управата за...

179 фирми добиле финансиска помош, а не дале плата

Владата го објави списокот со 179 фирми што ја добиле финансиската поддршка, а не им дале плата на вработените. Надлежните најавија дека компаниите што...

Пандемијата ќе фрли во стечај дури 6.000 австриски фирми

Пандемијата на коронавирус силно ја погоди австриската економија, па следната година се очекува да доведе до банкрот на шест илјади компании, како и продолжување...

Младите ќе можат да отвораат фирми со едно евро

Во наредните четири години Македонија би можела да стане регионален акцелератор за стартап и центар за развој на нови бизниси за млади претприемачи, со...

Владата ја објави листата на фирми што не им исплатиле пари...

Владата ја објави листата на фирми кои зеле државна помош, но на вработените не им исплатиле плати. Преглед до листата на следниот ЛИНК. Дел од фирмите...