Ознака: Фашизмот

Монолитноста на македонската антифашистичка борба со националното ослободување и создавањето сопствена...

Денеска, кога се одбележува 9 Мај како Ден на победата над фашизмот, Македонија како нација, држава и општество не смее да го заборави своето...

Македонија и Македонците – интегрален дел од победничката антифашистичка коалиција

Македонското општество свечено го одбележува 9 Мај како Ден на победата над фашизмот, но одбележувањето има многу поголемо значење за македонскиот народ, затоа што...

Парламентарците безрезервно донесоа закон против величање на фашизмот

Во однос на апсолутното совпаѓање на ставовите на власта и на опозицијата за носењето измени на Законот за формирање граѓански здруженија и унисоното гласање...

Со исконска љубов и верба во Македонија: Против фашизмот, а за...

ДРАГИ АРГИРОВСКИ Во нашата историја, 11 Октомври - Денот на востанието на македонскиот народ, засекогаш ќе остане мемориран како највисок револуционерен дострел во праведната борба...

Со величање на фашизмот и на нацизмот не се зајакнуваат добрососедските...

Очигледно е дека зачестија регистрации на здруженија со бугарска самосвест што носат називи на докажани соработници на нацистичка Германија. Тоа е свесна провокација и...

Во Европа се одбележа Денот на победата над фашизмот

Европските земји ги прославија Денот на Европа и Денот на победата над фашизмот, во спомен на почетокот на Европската Унија и крајот на Втората...

Деветти мај: Ден на победата на(д) фашизмот?!

На интернет-страницата на Владата сѐ уште стои написот со наслов „Премиерот Спасовски на одбележувањето на 9 Мај, Денот на победата над фашизмот и Денот...

Смрт на фашизмот – таксират на народот

Нашиот сегашен (вистински) идентитет останува ист, непроменет во текот на историјата и секогаш достоинствено испливува од под малтерот и од под густите идентитетски наслаги,...

Бугарија на мала врата го враќа фашизмот во Европа

Европската толеранција, како и поддршката на однесувањето на Грција во однос на македонското прашање, ја охрабри и Бугарија своите барања да ги остварува со...

Пет нови руски оружја за Денот на победата над фашизмот, 9...

Воената парада што секоја година на 9 мај се одржува во Москва, со која се одбележува советската победа над фашизмот, и годинава ќе биде...