Ознака: училница

Сите жртви во масакрот во училиште во Тексас загинале во една...

Деветнаесетте деца и двајцата наставници убиени во масакр во основно училиште во јужен Тексас биле во една училница за четврто одделение каде напаѓачот се...

Средбите во училница сепак клучни

Наставникот ќе ја користи средбата за дообјаснување определени празнини во учењето кај учениците, утврдување и надминување на празнините во наученото, поттикнување дополнително учење, пишување...

Воведување повеќесменска настава за минимален број ученици во училница

Сменското учење е една од опциите што се разгледуваат, за да се обезбеди поголема заштита во основното и во средното образование од ширење на...

Корона-провокации на образовниот процес

Нема да настојувам со никакви рокови за пишување на домашните кај кои наидуваат на тешкотии, затоа што сѐ што е планирано во наставната програма...

Основците од „Братство“ добија уште една училница

Учениците од ООУ „Братство“ добија нова училница за следење настава. Просторијата е добиена со преградување простор од наставничка канцеларија. Таа е и соодветно ентериерно...