Ознака: Тони Менкиноски

Менкиноски на судењето истакна дека не чувствува вина што го истакнал...

Пред Основниот суд во Охрид денеска заврши процесот што се води против адвокатот Тони Менкиноски, против кого беше покренато обвинение за нарушување на јавниот...

Ѓурчев не се чувствува виновен, емотивно е врзан за знамето со...

Охриѓанецот Александар Ѓурчев кажа дека не ги омаловажил државните симболи и оти смета дека не треба да биде обвинет пред судот, за време на...

Не сакаат да судат за да не се создаваат тензии, вели...

Повторно е одложено судењето против адвокатот Тони Менкиноски во охридскиот Основен суд, откако судијата што го води процесот беше отсутен поради боледување, а не...

Шеснаесетзрачното сонце е дел од македонскиот вековен идентитет

Вчера во Охрид беше одложено судењето за нарушување на јавниот ред и мир поради истакнување на знамето со сонцето од Кутлеш Вчера повторно беше одложено...

Нема закон што забранува да биде развиорено шеснаесетзрачното сонце

МАКЕДОНСКИОТ СИМБОЛ И ЗНАМЕ „СОНЦЕТО ОД КУТЛЕШ“ ПОВТОРНО ГИ МОБИЛИЗИРА ГРАЃАНИТЕ Организаторите на собирот, односно од „Сончева револуција“ посочија дека со собирот се дава решителен...

Имаме право да го вееме македонското знаме, истакнато на собирот за...

Тони Менкиноски направи морален подвиг преземајќи ја врз себе одговорноста за којашто се товари, заштитувајќи ги така симболично сите Македонци кои се изложени на...

Уставен оформи предмети во кои се оспоруваат здруженијата „Ванчо Михајлов“ и...

Оформени се предмети во кои се оспорени статутот и програмата на здруженијата „Културен центар Иван Михајлов“ и „Цар Борис Трети - Охрид“, по поднесените...

Менкиноски го оспори здружението „Цар Борис Трети“ пред Уставен со историските...

Адвокатот Тони Менкиноски поднесе иницијатива до Уставниот суд за оценка на уставноста на програмата за работа и статутот на здружението „Цар Борис Трети“ од...

Менкиноски: Војната ќе биде добиена со поништување на сите договори што...

Поништувањето на Преспанскиот договор и на Договорот за добрососедство со Бугарија се крајна цел што ја истакна адвокатот Тони Менкиноски во правната борба со...

Менкиноски: Поништено е решението за забрана на терминот „Македонија“, добивме битка,...

Управниот суд се изјасни против одлуката на Министерството за правда Решението на Министерството за правда со кое се забранува употребата на терминот „Македонија“ при регистрација...