Ознака: творби

Прогласени најуспешните творби на учениците изработени од костени

Во Македонски Брод На изложбата „Златен костен - 2023“, која беше дел од 16-та „Костенијада“ што викендов се одржа во Домот на културата во Македонски...

Испраќајте ликовни и литературни творби на темата „Херојот по кого мојата...

Драги деца, со радост сакаме да ве известиме дека голем број ваши литературни и ликовни творби веќе стигнаа на нашата адреса, а се надеваме...

Учесниците на „Ракатки 2023“ испратија зелени екопораки преку своите творби

Средбите со младите литерати и нивната љубовкон мајчиниот јазик се поттик и голема радост, како за членовите на одборот, така и за наставниците ментори,...

ТВОРБИ НА ПОЗНАТИ МАКЕДОНСКИ ПИСАТЕЛИ ЗА ДЕЦА ЗА ВЕЛИКИОТ ДЕН

Прославата во Самовилската Шума Некогаш, многу одамна, се договориле самовилите и џуџињата од Самовилската Шума секоја пролет заеднички да го празнуваат најголемиот и најубав празник...

Праќајте творби за конкурсот на „Дата песнопој“

„Дата песнопој“ – Битола распишува меѓународен конкурс за: • необјавена збирка песни; • необјавен роман; • необјавена збирка раскази; • необјавена книга за деца. Делата треба да ги исполнуваат...

„Творење и креирање дела од отпад од пакување-2022“

Испраќајте творби на конкурсот Друштвото за управување со пакување и отпад од пакување „Еуро-екопак“ ДОО-Скопје, во соработка со Детскиот ликовен центар-Скопје, објавува конкурс за учество на...

Литературни творби

Вие ни пишувате.: Литературни и ликовни творби за пролетта од учениците од ООУ „Васил Главинов“ - Објект 2 во Велес Горско кладенче Во планинските дворови кај столетни борови каде...

Испраќајте творби на конкурсот „Делото на Круме Кепески – патоказ за...

ООУ „Круме Кепески“ - Кисела Вода, Скопје, по повод патрониот празник на училиштето, распишува литературен конкурс на темата: „Делото на Круме Кепески - патоказ за...

Испраќајте литературни творби за „Ракатки 2022“

К О Н К У Р С за најдобри литературни творби за републичкиот детски литературен фестивал „Ракатки 2022“ Домот на просветните работници и Фестивалскиот одбор на...

Наградените творби на конкурсот

Заедно сме посилни Секој да е на место број еден, секој да е уникатен и вреден, разлики и нееднаквости да нема, во светот дискриминацијата да ја снема. Затоа што...