Ознака: Стратегиско

Стратегиско значење на земјите од бившиот советски блок

Фељтонот „Војната во Украина како предуслов за нов светски поредок и реперкусиите врз Западен Балкан“ од д-р Маја Мишковска дава еден сопствен поглед на...

Организирано и стратегиско дејствување по неколку траектории

Процесот што треба да се следи вклучува експертска евалуација или ситуациска анализа, по која би требало да побараме и препораки за надминување на предизвиците....

Сити профитира од стратегиско планирање, организираност, експертиза…

Приходите од над 500 милиони фунти (583,6 милиони евра), втора година едноподруго, му помогнаа на англискиот првак да оствари профит од 10,1 милиони фунти...

Стратегиското трпение на Москва кон Вашингтон

Москва се обложува дека Вашингтон во еден момент ќе го промени ставот кон Русија. Сѐ што таа треба да прави е да ја држи...