Ознака: страна

Неом, Саудиска Арабија: престижен проект со темна страна

Изградбата на футуристичкиот зелен саудиски град Неом бара преселување на племенските луѓе. Оние што не ги прифаќаат плановите се осудени на многу долги затворски казни...

Тажната страна на Џони Мичел

Песни што ме тераат да играм Според критичарите, музичарите и публиката, албумот „Blue“ на кантавторката Џони Мичел е најголемиот и најдобар албум во кој текстот...

Секој јазик, и официјален и неофицијален, може само да ПОСТОИ или...

Ниеден јазик, дури и оној неофицијален, дури и оној што нема држава во кој се зборува (влашкиот), дури и оној што е само говорен...

ЕУ бара „бис“ на македонскиот компромис

Потврда дека се притиска за нов компромис неодамна стигна од високиот претставник за надворешна политика и безбедност на ЕУ, Жозеп Борел, а на тоа...

Како Европа може да го обликува идното НАТО

Европската Унија и нејзините членки имаат клучна улога во реформирањето на НАТО и подобрувањето на кохерентноста меѓу земјите-членки, која е клучен фактор за трансатлантската...

Поттикнувањето на приватната потрошувачка со калкулирани импликации врз приходната страна на...

Кога ќе започне примената на мерката „Викенд без ДДВ“? Што всушност значи таа? Која е целта и какви би биле проекциите од неа? Која...

Колина: Нашата цел е да имаме конзистентност од страна на ВАР

ФИФА има одделение за иновации, кое истражува како може да се развие технологијата, која може да понуди одговори не само што се поврзани со...