Ознака: стравот

Каква вредност има славењето на стравот и злото?!

Дали Халовин, или Ноќта на вештерките, е само уште еден празник што ни е наметнат и слепо го прифаќаме иако нема никаква врска со...

Последното од Украина и стравот од геостратегискиот натпревар на големите...

Иако можеби оваа колумна требаше да дојде малку порано, целата хистерија околу Украина си го стори своето. Пред да преминам на она за што...

Куќи на стравот и ужасот нема само во забавните паркови

Дека сликата навистина е застрашувачка се увери и екипата на „Нова Македонија“, бидејќи заминавме на терен, за да видиме на самото место само еден...

Пандемијата ќе помине, стравот ќе остане

И ПОКРАЈ ОЛАБАВУВАЊЕТО НА МЕРКИТЕ, МАСКИ И ПОНАТАМУ СЕ НОСАТ НА ОТВОРЕНО Веќе една недела во сила се олабавените мерки во однос на пандемијата на...

Ривалитетот меѓу суперсилите посилен од стравот од пандемијата

Со тоа што рускиот претседател Владимир Путин и кинескиот претседател Си Џинпинг сè повеќе ги затоплуваат односите, недокажаната американска администрација на Џо Бајден може...

Службата за домашна посета помеѓу стравот и обврската

Домашната посета работи со тешко болни пациенти, врзани за постела, на кои лекарската посета им е многу важна, бидејќи ги релаксира сознанието дека некој...

Отуѓувањето, стравот и стресот станаа наше секојдневие

Додека повеќето од нас едвај чекаат да ја заборават изминатата година, иако кризата сѐ уште трае, психолозите истакнуваат дека бришењето на менталната траума ќе...

Политичката привлечност на стравот

Да, сега треба сериозно да бидеме уплашени. Зашто влегуваме во состојба на хаос. И колку повеќе хаос во општеството толку повеќе страв ќе се...

Короната ќе помине, стравот ќе остане

Во Италија, земја што е тешко погодена од коронавирусот, најновото професионално истражување покажало дека повеќето анкетирани, поточно 52 отсто, не се подготвени по вонредната...