Ознака: Стојан Тарапуза

Среќен роденден, поету на златното време!

Познатиот македонски писател Стојан Тарапуза на 29 декември ќе наполни 90 години! В петок, на 29 декември, нашиот познат и омилен поет за деца Стојан...

Птицата од саатот куку

Драги деца, денеска ви ја претставуваме новата книга за најмладите читатели на познатиот македонски писател Стојан Тарапуза, насловена „Птицата од саатот куку“. Пред вас...

Аз, буки, веди…, буква до буква во ред се реди

Мојата азбука: Стојан Тарапуза, писател за деца Азбукијада Аз, буки, веди.... Аз, буки, веди.... Буква до буква во ред се реди. А е на чело, Ш е на крајот, другите со нив го...

Во замок од кал, ветерот приредува проштален бал!

Стихови за есента во творештвото на писателот Стојан Тарапуза Есенски бал Есен е. Врне. Во замок од кал ветерот приредува есенски бал! На тој џубус чуден, секогаш ист, лисјата...

Мравка и штурче

Од творештвото на писателот за деца Стојан Тарапуза Не е ни необично, не е ни чудоно... Мравка се сретнала со штурче будно. Штурчето свирело, таа...

Јас сè уште го чувам детето во себе и си играм...

Нови книги: „Ѕвезда со гнезда“ од Стојан Тарапуза Пишувањето не е занает, тоа е волшепство. Кога нешто однатре ќе те натера да им кажеш нешто...

Создавањето на сeкоја нова песна е креативно раѓање

Нови книги: „Капки со шапки“ на писателот за деца Стојан Тарапуза За жал, сѐ помалку зборуваме за книгите и факт е дека децата сѐ помалку...

„Везеница“ од реченици што милуваат и умни мисли кажуваат

Новата книга на познатиот македонски писател за деца Стојан Тарапуза, која неодамна излезе од печат како издание на издателството „Матица“, содржи педесетина прозни текстови...