Ознака: „Стандард и Пурс“

Се очекува раст на економијата од 3,7 отсто

Извештај на кредитната агенција „Стандард и Пурс“ Кредитната агенција „Стандард и Пурс“ го потврди кредитниот рејтинг на земјава со стабилен изглед, велејќи дека централната банка...

„Стандард и Пурс“ го потврди кредитниот рејтинг на Македонија

Централната банка успешно ја одржува довербата во банкарскиот сектор, што се докажува и преку постојаниот раст на депозитите во 2020 и 2021 година, се...

„Стандард и Пурс“ го потврди кредитниот рејтинг на Македонија

Кредитната агенција „Стандард и Пурс“ го потврди кредитниот рејтинг на Македонија на ББ- со стабилен изглед. Нивните очекувања се дека македонската економија годинава ќе...

„Стандард и Пурс“: Денарот и банкарскиот систем се и остануваат стабилни

Во најновиот извештај на агенцијата „Стандард и Пурс“ со којшто се потврдува кредитниот рејтинг на нашата земја, „ББ-“, со стабилен изглед, одделен акцент е...