Ознака: стадионите

Големи фудбалски моменти на стадионите за СП 2026

Мундијалот во 2026 година ќе се игра на 11 стадиони во САД, три во Мексико и два во Канада, и секој од нив досега...

Беспилотни летала за заштита на стадионите

Целите ќе се идентификуваат со помош на „серија помали радари што ќе се дистрибуираат низ местото на настанот, создавајќи целосна слика за воздушниот простор“,...

Гледачите наскоро ќе се вратат на стадионите?

Во Италија и во Шпанија веќе јавно се расправа за отворање на стадионите, со една третина од капацитетите, за да се почитува правилото за...

Премиер-лигата ќе се доигра ако нема испаѓање?

Шест клуба се против планот за играње на неутрални стадиони, односно го условуваат тоа со неиспаѓање во Чемпионшип, објави „Телеграф“ Сѐ поголем број клубови во...