Ознака: сметки

Високи сметки, квалитет на интернет, најчести причини за жалби до АЕК...

До Агенцијата за електронски комуникации (АЕК) во текот на годинава доставени се 386 барања за решавање спор за услуги што е на исто ниво...

Чиј глас ќе натежне при формирањето на конечната цена за топлинската...

Во калкулациите доставени до РКЕ, „ЕСМ дистрибуција“ бара зголемување за 50 отсто, „ЕСМ снабдување“ за 54,2 отсто, а „ЕСМ производство“ бара намалување за 29,42...

Ќе стасаат пониски сметки за парно кај најголем дел од потрошувачите

Според ЕСМ Снабдување со топлина Најголем дел од потрошувачите приклучени на централното греење во Град Скопје (97 отсто), кои ги плаќаат фактурите на 8 и...

„Гугл“ ќе ги избрише некористените џи-мејл сметки

Компанијата „Гугл“ ќе ја „заостри“ својата политика во врска со неактивните џи-мејл сметки оваа година. Оние што сакаат да ја задржат својата сметка на...

Од ветување љубов до празни банкарски сметки

Сторителите на таканаречените „романтични измами“ низ комуникација со потенцијалната жртва искажуваат (глумат) силни чувства спрема неа, а потоа, добивајќи ја нејзината доверба, бараат пари,...

Хакерите од иранската „Татковинска правда” објавија над илјада банкарски сметки на...

Членовите на иранската група „Татковинска правда” продолжуваат со објавување податоци од кибер-нападите на владини институции и банки во Албанија. Доцна попладнето на нивната страница се...

Се очекува новата цена на струјата

Регулаторната комисија за енергетика денеска ќе ја соопшти цената на струјата што ќе важи од 1 јануари. Трите енергетски компании ги доставија своите барања до...

Ирански хакери повторно во напад, објавија банкарски податоци на албански функционери

Иранските хакери од групата „Татковинска правда“, денеска објавија нови информации за функционери во албанските министерства и државни институции. Во содржината објавена на мрежата Телеграм ги...

Oд 1 јануари нема да има ценовен шок во сметките за...

Владата во текот на целиот изминат период ја субвенционира цената на електричната енергија и со тоа не дозволивме да има ценовен шок за граѓаните....

Не сум сензационалист, не посочувам со прст, рече Ковачевски за разрешувањата...

Работата на секое трговско друштво во државна сопственост, јавно претпријатие или институција ја евалуира Комисија за економски систем врз основа на финансиски извештаи и...