Ознака: службени лица

Македонија (не) е Див Запад

Последниот инцидент во Арачиново кога биле нападнати полициски службеници ја отвора дилемата дали Арачиново, можеби, е забранета зона за полицијата, владеењето на правото и...

Нападите на новинарите се напади на службени лица

Претставничкиот дом на парламентот на Федерацијата на Босна и Херцеговина ја усвои иницијативата со која нападите на новинарите се третираат како напади на службени...

Кривична за двајца полицајци поради прекумерна употреба на сила

Кривична пријава е покрената против двајца полицајци поради прекумерна употреба на сила при извршување на службената должност, при што предизвикале телесни повреди. Одделот за внатрешна...