Ознака: слепченскиот манастир Св. Јован Претеча

Почина Марјан Додовски, прв министер за животна средина и поранешен пратеник

Почина Марјан Додовски, првиот министер за животна средина и просторно планирање од 1998 до 2002 година. Неговата поранешна сопруга, Иванка Василевска, соопшти дека тој...

Плетенка“ – поезија на сестринството од слепченскиот манастир „Св. Јован Претеча“

Од поезијата „Манастирски води“ на сестринството од слепченскиот манастир Св. „Јован Претеча“. https://www.youtube.com/watch?v=V4XuAV26LkI&t=9s  

„Наметка“ – поезија на сестринството на слепченскиот манастир „Св. Јован Претеча“

Од поезијата „Манастирски води“ на сестринството на слепченскиот манастир Св. „Јован Претеча“ https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=YflW7BkQo68&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1tog4PXXYHalQCh-8TwG56ZMmMSnoolnAUwtb14Lc1ryxkom_4kt3NT60