Ознака: рурална коалиција

Постои можност за унапредување на соработката помеѓу општината и локалните чинители

Одржана работилница на Рурална коалиција „Градење на дијалог и соработка на бизнис заедницата и општината“ Рурална коалиција реализира работилница со работен наслов „Градење на дијалог...

Потпишан мeморандум за соработка помеѓу „Рурална Коалиција“ и „Надеж“ од Кичево

Во просториите на „Рурална Коалиција“ меморандум за соработка потпишаа  здружението на деца со пречки во развојот„ Надеж“ од Кичево и „Рурална Коалиција“. Меморандумот го...

Потпишан меморандум за соработка помеѓу Рурална Коалиција и „Локал Арт“ од...

Извршната директорка на Рурална Коалиција Лиљана Јоноски и претседателката на Здружението за локален развој „Локал Арт“ од Македонски Брод, Магдалена Здравеска, синоќа во Кичево...

Предложени иницијативи за развој и заштита на околината на трибината на...

Рурална Коалиција во Кичево вечерва организираше трибина на тема „Креирање на програма за подршка на локални граѓански иницијативи и заштита на животната средина“. Воведно излагање...

Завршен настан на Рурална Коалиција на тема „Како да стигнеме до...

Денеска во Кичево, Рурална Коалиција одржа завршен настан на тема „Како да стигнеме до одржлив развој во руралните средини“,соочени со фактот дека земјоделското производство...

Програмата за рурален развој од „Рурална коалиција“ доставена до МЗШВ

Од името на 430 земјоделци, здружението „Рурална коалиција“ му ја предаде Програмата за рурален развој по терк на земјоделецот на заменик-министерот за земјоделство Благе...