Ознака: ризик

Ризик од одлив на кадар уште по еден основ?

Србија очекува да привлече огромна работна сила од Македонија и од Албанија, но нашите соговорници не мислат така. Претставниците од македонскиот бизнис-сектор со кои...

Спречен шверц на 4,4 тони месо од дивеч ризичен за здравјето...

Мобилен тим на Секторот на контрола и истраги спречи шверц на 4,4 тони месо од дивеч ризичен за здравјето на граѓаните, што возач на...

Побрзата зелена транзиција огромен ризик за неразвиените земји

Некои од енергетичарите и претставниците на бизнис-секторот отворено искажуваат сомневања во однос на плановите на Владата за забрзана зелена транзиција и преминување на обновливи...

Температурата над 54 степени е превисока за човечкото тело

Топлите летни температури се крајно непријатни и вистинска среќа е што има само ограничен број денови со вакви екстремни температури во текот на годината....

Вештачката интелигенција ризик за опстанокот на човештвото

ЕКСПЕРТИТЕ ПРЕДУПРЕДУВААТ Многу од најголемите имиња во областа на вештачката интелигенција потпишаа кратка изјава во која предупредуваат дека нивната технологија може да значи крај на...

Дебелината го зголемува ризикот од ментални нарушувања

Дебелите луѓе имаат значително поголем ризик да развијат ментални болести. Ова се однесува на сите возрасни групи, при што жените страдаат од повеќето болести...

Кој е ризикот од зголемување на конкурентските каматни стапки

Некоординираните зголемувања на каматните стапки во САД и во други земји значително го зголемија ризикот од светска рецесија. За среќа, ниските стапки на инфлација...

И едноставен преглед на очите може да открие ризик од срцев...

Научниците откриле дека комбинирањето на информациите за образецот на крвните садови во мрежницата и традиционалните клинички фактори може да овозможат подобра идентификација на ризик...

Раното цветање на растенијата е ризик за дивиот свет

Зголемените температури предизвикани од климатските промени предизвикуваат растенијата во Велика Британија да цветаат речиси еден месец порано, во споредба со повеќе од два века...

Каналите исчистени, но потребна е внимателност

ВЛАЖНИОТ БРАН И ОБИЛНИТЕ ВРНЕЖИ НОСАТ РИЗИК ОД ПОПЛАВИ По релативно топлото и стабилно време, изминативе денови Македонија е зафатена со влажен бран, кој донесе...