Ознака: режисери

Историјата не треба да има цена

Маријам Чачија и Ник Војт, грузиски режисери Грузискиот документарец „Волшебната планина“ на авторите и режисери Маријам Чачија и Ник Војт, кој беше дел од програмата...

Најдобри дебитантски филмови од познати режисери

Режирањето воопшто не е лесна работа. Од вас се бара да ги контролирате сите важни аспекти на филмот, без разлика дали се технички или...

Филмовите на Изи во кафулето „Котур“

Вечерва, од 20 часот, во кафулето „Котур“ ќе може да се погледне избор на кратките филмови од еден од најплодните македонски современи режисери Игор...

Филмови што го сменија светот

Филмските остварувања раѓаат нови идеи, нѐ учат на нови работи и наметнуваат вредности што брзо се присвојуваат и шират. Благодарение на некои филмови, девојките...