Ознака: Размножувањето

Размножувањето на мршојадците во заробеништво – клуч за преживување

Најновата научна студија во која учествуваше и Македонија покажува дека зајакнувањето на популациите на мршојадците со млади птици, кои се родени во заробеништво (реинтродукција),...