Ознака: раздор

Со играта „Европејци – антиевропејци“ продолжува раздорот меѓу граѓаните

Улогата на претседателот е да ги штити севкупните државни и национални интереси, односно да биде лидер на сите граѓани Ако партиите го загубиле тлото под...

Политико: Во ЕУ нов раздор за гасот

Дванаесет држави од ЕУ вршат притисок за намалување на горната граница на цените на гасот, предизвикувајќи загриженост дека договорот за оваа мерка може да...

Ден на независноста – години на раздор

Забележливо е дека на 8 Септември не му се придава некое државно триумфално значење. Иако се користи како пригода за потсетување, уште повеќе тој...

Протести и раздор при повторното отворање на Европскиот парламент

Повторното отворање на Европскиот парламент (ЕП) во Стразбур беше проследено со анти-европски протест од британската партија Брегзит и демострации од каталонските националисти чии пратеници...

Британија: Раздор меѓу лабуристите поради брегзит и антисемитизмот

Неколку членови на британскиот Парламент денеска ја напуштија најголемата опозициска Лабуристичка партија, поради несогласувањата околу Брегзит и антисемитизмот. Голем број лабуристи се незадоволни од слабиот отпор,...

Груб медиумски фалсификат за раздор меѓу граѓаните

Содржината на краткиот извештај на поранешната амбасадорка на САД во Македонија, Џилиен Миловановиќ, некои од медиумите целосно ја изманипулираа. Тие направија груб фалсификат и...