Ознака: РАБОТЕЊЕто

Козметика или следуваат суштински промени во работењето

Заменик на претседателот на владата задолжен за политики за добро владеење е името на новата позиција што беше востановена со неодамнешното изгласување на новиот...

Индустријата покажува позитивни тенденции

Генерално, оцената за економската состојба на компаниите од областа на индустријата е поповолна во однос на истиот период во изминатата година, но останува неизвесноста,...

Онлајн работењето го прекинува линкот со избирачите

Поради пандемијата на коронавирусот, канцелариите за контакти со граѓаните веќе подолго време не работат. Во изминатиот период во Собранието го немаше ниту инструментот пратенички...

Сурогат-парламент или поефикасно одлучување

ЕКСПЕРТИТЕ ПРО И КОНТРА ОНЛАЈН РАБОТЕЊЕто НА СОБРАНИЕТО Предлогот на претседателот на Собранието Талат Џафери за работа на пратениците од дома предизвика реакција во јавноста,...